Prima pagină » Activitati » “Gând pentru Mihai Eminescu”

“Gând pentru Mihai Eminescu”

“Gând pentru Mihai Eminescu” – activitate coordonată de dna prof. Ghețău Florina și desfășurată cu un grup de elevi ai claselor V-VIII.

Activitatea a presupus realizarea unor desene care să înfățișeze tematica eminesciană și recitare de poezie.

Au colaborat la această activitate și ceilalți profesori diriginți: prof. Prorociuc Codrin, prof. Avîrvărei Adriana, prof. Bădăluță Daniela.

„Eminescu – Luceafărul poeziei românești”

Elevii clasei a IV-a au citit informații despre datele biografice ale poetului, au recitat poezii, au realizat un panou cu poezii și imagini care fac referire la mesajul fiecărei poezii, au lăsat în „Cartea magică” o amprentă din activitatea lor.

Coordonatoarea activității a fost dna prof. înv. primar Diaconu Cristina

“Să-l sărbătorim pe Luceafărul poeziei românești!”

Cu toții și-au exprimat prețuirea față de Eminescu în moduri diverse, realizând desene, colaje cu tematică eminesciană și recitând poezii. Activitatea a fost coordonată de dna prof. înv. primar Pînzaru Iuliana.

“Dor de Eminescu”

În cadrul acesteia, elevii au realizat colaje sugestive pentru poezia “Somnoroase păsărele”. De asemenea, au creat compoziții utilizând câteva elemente din poezie. Au urmărit apoi o prezentare referitoare la viața poetului. Spre final s-a discutat despre arborele genealogic și familia marelui poet.

Activitatea a fost coordonată de dna prof. înv. primar Papuc Teodora.